Egyet megöltek, kilencet elfogtak

Tádzsik terrorista csoportot számoltak fel

Egy terroristát megöltek, kilencet pedig elfogtak rendőrkommandósok Tádzsikisztán északi részén - tájékoztatott a tádzsik belügyminiszter.

2013.01.18 09:21MTI

Ramazon Rahimov rendőr altábornagy, a belügyi tárca vezetője pénteken tartott sajtóértekezletén elmondta, hogy az Üzbegisztánnal határos Szugd tartományban még mindig folyamatban van a fegyveres rendőri akció, de összességében már ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. Hozzátette: az előzetes információk szerint az elfogott fegyveresek a radikális Üzbegisztáni Iszlám Mozgalom tagjai.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter elismerte, hogy különböző szélsőséges csoportok tagjai beszivárogtak a köztársaság északi területére. Elemzők és szakértők azt jósolják az idei évre, hogy Tádzsikisztánban "megélénkül a terrorista tevékenység". Rahimov ezt azzal hozza összefüggésbe, hogy novemberben elnökválasztást tartanak Tádzsikisztánban, s ezért "bizonyos belföldi és külföldi erők megpróbálják destabilizálni a helyzetet".

A tádzsik belügyminisztérium különböző szervei tavaly 11 szervezett bűnszövetkezetet számoltak fel, ezek tagjai közül 118-at fogtak el, valamint 1390 lőfegyvert foglaltak le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.