Ukrán válság

Porosenko a kelet-ukrajnai nagyvárosok felszabadítását ígérte

Az oroszbarát fegyveresek által ellenőrzött kelet-ukrajnai nagyvárosok felszabadítását ígérte Petro Porosenko ukrán elnök, aki kedden rövid munkalátogatást tett Szlovjanszkban, a szakadárok korábbi fellegvárában.

2014.07.09 06:27MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Idea go

A katonai gyakorlóruhát viselő politikust, akit számos miniszter és még több testőr kísért, a város főterén több száz lakos üdvözölte. A várost szombaton ürítették ki a szeparatisták a kijevi kormányhoz hű erők közeledtére. Az UNIAN ukrán hírügynökség internetes oldalán arról számolt be, hogy Porosenko a helyieknek megígérte, hogy a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy helyreállítsák az élet normális menetét a városban.

A munkalátogatás keretében az államfő kitüntette azokat a katonákat, akik a Donyeck megyében vívott "terrorellenes műveletben" kitűntek. Az elnök közölte, hogy helyreállították az energiaszolgáltatást a városban. Porosenko arra a kérdésre, hogy mikor tesz hasonló látogatást a kelet-ukrajnai Donyeckben és Luhanszkban, azt felelte, reméli, hamarosan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.