AFP

Katonák és más fegyveresek - Ugandában is sok a halott

Az összecsapások néhány órával az után történtek, hogy katonák megöltek egy embert, aki a gyanú szerint két hete részt vett muzulmánok támadásában egy templom ellen.

2014.07.06 12:48MTI
Forrás: youtube.com

Katonák megöltek legkevesebb 41 fegyverest Uganda nyugati részén, a kongói határ közelében lezajlott összecsapásokban - közölte vasárnap a hadsereg szóvivője.

"Fegyveresek támadást intéztek bundibugyói laktanyánk ellen, visszaszorítottuk őket, és megöltünk legalább 41 támadót. A művelet még folyik" - mondta Paddy Ankunda szóvivő az AFP francia hírügynökségnek. "A támadók elvettek tőlünk kilenc lőfegyvert" - tette hozzá, de azt nem tudta, vagy nem volt hajlandó megmondani, hogy katonák meghaltak-e a szombati harcban.

A helyi sajtó négy ember - egy katona és három gyerek - haláláról számolt be. Az ugandai rendőrség szóvivője, Fred Enanga a maga részéről azt közölte, hogy Kasese körzetében szombaton egy tiszt meghalt, miután fegyveresek megtámadtak egy rendőrségi ellenőrzőpontot.

Az összecsapások néhány órával az után történtek, hogy katonák megöltek egy embert, aki a gyanú szerint két hete részt vett muzulmánok támadásában egy templom ellen a határtérségben. A támadásban egy nő fejét levágták és a templom oltárára tették. A hadsereg és a rendőrség egyaránt azt állítja, hogy nem valamiféle lázadócsoport a felelős, hanem helyi törzseket és a közösségek közti feszültségeket kell keresni a történtek hátterében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.