Különösen kegyetlen gyilkossal végeztek

Az idei első kivégzés Japánban

A 68 éves háromszoros gyilkost azért akasztották fel, mert tettét kivételesen kegyetlen módon követte el.

2014.06.26 08:00MTI
freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Kivégeztek egy elítéltet Japánban csütörtökön, idén ez volt az első végrehajtott halálos ítélet a szigetországban. Az igazságügyi minisztérium bejelentése szerint a 68 éves háromszoros gyilkost azért akasztották fel, mert tettét kivételesen kegyetlen módon követte el. Az elítélt hét évvel ezelőtt gyilkolta meg sógornőjét és az ő két kislányát.

Csütörtökön kellett volna kivégezni egy másik elítéltet is Japánban, de ő néhány órával korábban természetes halállal meghalt. Legutóbb tavaly decemberben hajtottak végre halálos ítéletet Japánban, amely az Egyesült Államok mellett az egyetlen fejlett ipari ország, ahol az igazságszolgáltatás még alkalmazza ezt a büntetést.

Az évtized legelején ott is szüneteltették a kivégzéseket, de Abe Sindzó miniszterelnök kormányra kerülése után - 2012-től - ismét hajtottak végre akasztásokat. Az ázsiai országban a sajtó összegzése szerint 128 olyan ember él, akire kiszabták a halálbüntetést, de még nem hajtották végre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.