Ukrán válság

Nyilvános kivégzések: Ukrajna az arab államok szintjére züllik

Esküszegésért kivégeztek két rendőrtisztet a szakadárok Kelet-Ukrajnában.

2014.05.27 18:35MTI
Forrás: Wikipedia

Fegyveres szakadárok nyilvános kivégzést rendeztek kedden a kelet-ukrajnai Donyeck megyében lévő Horlivka településen.

A város egyik kerületi rendőrkapitányát és nyomozati osztályának vezetőjét a szeparatisták által önhatalmúlag kikiáltott "donyecki népköztársaságnak" tett eskü megszegésért ítélték halálra.

Az Osztrov helyi hírportál jelentése szerint a kivégzést a kapitányság munkatársai előtt, a rendőrség területén hajtotta végre az Ihor Bezler szakadár parancsnok és csapata. Az ítélet felolvasása után a rendőrök fejére zsákot húztak és agyonlőtték őket.

Közben a szomszédos megyében, a luhanszki Krasznoarmijszka település mellett ismeretlen fegyveresek rálőttek a luhanszki húskombinát teherautóira, s két ember meghalt, másik kettő pedig megsebesültek.

A belügyminisztériumban kedden megerősítették azt a sajtóértesülést, hogy mintegy negyven szakadár fegyveres bujkál Donyeck egyik iskolájában. Szerhij Jarovoj belügyminiszter-helyettes nem árulta el, hogy melyik iskoláról van szó, kiemelte ugyanakkor, hogy a tanintézetben gyermekek jelenleg nem tartózkodnak.

Helyszíni beszámolók szerint a szeparatisták és a terrorellenes erők között a héten újra fellángolt harcok elől több fegyveres szakadár próbált iskolákban elrejtőzni. A megyeszékhely több iskolájából emiatt a tanárok sürgősen hazaküldték a gyereket. A harcokhoz közeli iskolákban kedden szünetelt a tanítás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.