Napóleon otthona

Korzika már nem akar elszakadni

Az FLNC korzikai szakadár szervezet leteszi a fegyvert és felhagy az illegalitással.

2014.06.25 19:35MTI
Forrás: Wikipedia

A Korzikai Nemzeti Felszabadítási Front (FLNC) nevű szakadár terrorszervezet szerdán bejelentette, hogy leteszi a fegyvert és fokozatosan felhagy az illegalitással - derül ki a Corsica című havilap által hitelesített közleményből.

A Franciaországhoz tartozó, 310 ezer lakosú sziget függetlenné válásáért harcoló, 1976-ben létrejött FLNC "egyoldalúan úgy döntött, hogy megkezdi a fegyverletételi folyamatot és az illegalitásból való fokozatos kilépést, bármilyen előfeltétel és hátsó szándék nélkül" - olvasható a szövegben, amely szerint annak megjelenésétől kezdve a szervezet tagjai "visszautasítják, hogy közül lenne bármilyen fegyveres akcióhoz korzikai és francia területen".

Az FLNC az 1980-as évek óta követett el Korzikán pokolgépes merényleteket üdülőtelepek és nyaralók ellen, aktivistái terepszínű uniformisban, fekete álarccal és géppisztollyal masíroztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.