2013-as úticélok

San Francisco, Korzika és Srí Lanka a legnépszerűbbek

A városok között San Francisco, a régiók között Korzika, az országok között pedig Srí Lanka vezeti a legnépszerűbb 2013-as úti célok listáját a Lonely Planet szerint.

2012.10.26 22:29MTI

A világhírű útikönyvkiadó Best in Travel 2013 címmel tette közzé a jövő évi sláger úti célok listáját. A városok tekintetében a kalauz ismét "konvencionális" maradt: míg idén az olimpia városát, Londont, addig jövőre az Egyesült Államok egy különösen európai hangulatú városát, a meleg közösség fővárosát, San Franciscót jelölte meg a legnépszerűbb desztinációnak. 2011-ben New York állt a lista élén. 

A 2013-as összesítésben Amszterdam került a második, meglepetésre az indiai Haidarábád a harmadik, az északír Londonderry pedig a negyedik helyre. Az ötödik Peking, a hatodik Új-Zéland második legnagyobb városa, Christchurch. Az Ausztráliához tartozó Tasmania fővárosa, Hobart lett a hetedik, a nyolcadik helyet Montreal szerezte meg Etiópia fővárosa, Addisz-Abeba előtt. A tizedik legvonzóbb úti cél a városok között az argentin-brazil-paraguayi hármas határon, de Argentína területén fekvő Puerto Iguazu. 

A régiók között Korzikát a Negev-sivatag vidéke követi a második helyen, míg a harmadik az egykori Mustang királyság a Himalájában, a mai Nepál területén. A negyedik a Yukon vidéke lett Kanadában, ezt a perui Chachapoyas város követi. A hatodik helyen az egyesült államokbeli Mexikói-öböl partvidéke áll. A hetedik Karintia lett, a tízes listát a Fülöp-szigeteki Palawan, a japán Szeto-beltenger, valamint az olaszországi Campania teszi teljessé. 

Az országok rangsorában Srí Lanka mögött Montenegró a második, Dél-Korea a harmadik. Az ázsiai országot Ecuador, Szlovákia, a Csendes-óceán déli részén fekvő Salamon-szigetek, Izland, Törökország, a Dominikai Köztársaság és Madagaszkár követi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.