Nagy kaliberű automata fegyverekkel lőtték le őket

Három holttestre bukkantak egy korzikai falu közelében

Három férfi golyókkal átlyuggatott holttestére bukkantak a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén egy gépkocsiban.

2012.09.11 20:45MTI

A tájékoztatása szerint a holttesteket rejtő járművet a sziget északi részén lévő Castirla falu közelében, egy hegyi út melletti árokban fedezte fel egy arra járó autós. A holttesteken lévő lőtt sebek arra engednek következtetni, hogy a lövéseket nagy kaliberű automata fegyverekből több támadó adta le.

A három áldozat korzikai lakos, de pontos kilétükről egyelőre nem közöltek információt a hatóságok.

Év eleje óta már 13 gyilkosság és 9 emberölési kísérlet történt a földközi-tengeri szigeten; a legtöbb esetben a szervezett bűnözéssel kapcsolatos leszámolási ügyről volt szó. A hatóságok a mostani hármas gyilkosság mögött is hasonló okot sejtenek.

Legutóbb, augusztus 7-én a korzikai szervezett bűnözés egyik feltételezett vezéralakjával, a 61 éves Maurice Costával végeztek. A Tengeri szellő nevű bűnbanda egyik oszlopos tagjának tartott férfit egy ponte-lecciai hentesüzletben egy vadászpuskával lőtték agyon.

2011-ben összesen 22 gyilkosságot követtek el a mintegy 300 ezer lakosú szigeten, míg előző évben még csak 17-et.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.