Több mint 60 palesztin rab kezdte

Befejeződött az április vége óta tartó éhségsztrájk

Befejezte az éhségsztrájkot a kórházban kezelt több mint hatvan palesztin rab, akik társaikkal április vége óta tiltakoztak fogva tartásuk körülményei ellen, de ügyvédjük kedd éjjeli tájékoztatása szerint végre megállapodásra jutottak az izraeli büntetés-végrehajtással.

2014.06.25 07:20MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

Az egyezség részleteit szerdán ismertetik. Eredetileg 125 rab kezdett éhségsztrájkba április 24-én, később azonban nőtt a tiltakozásnak ezt a formáját választó foglyok száma.

A rabok többsége úgynevezett adminisztratív fogságban van, velük kapcsolatban egy olyan eljárás érvényes, amely szerint hat hónapig maradhatnak őrizetben vádemelés nélkül, és ezt az időtartamot - korlátlan számban - meg lehet hosszabbítani.

A tiltakozók azonnali szabadon bocsátásukat akarták elérni a sztrájkkal, amely miatt azonban sokuk kórházi kezelésre szorult. Jelenleg mintegy ötezer palesztin fogoly raboskodik izraeli börtönökben, közülünk nagyjából kétszázan "adminisztratív foglyok".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.