Szír polgárháború

Félszázan sebesültek meg egy szír pokolgéptől

Autóba rejtett pokolgép robbant pénteken a Szíria központi részén fekvő Homsz belvárosában, egy mecset közelében. A merényletben tizennégyen életüket vesztették és legkevesebb ötvenen megsebesültek

2014.04.18 19:55MTI
Forrás: Wikipedia

A pénteki ima után hívők tömege hagyta el a homszi Bilál al-Habsí mecsetet, amikor a támadás történt.

A kormányerők pártján álló kerületben főleg alaviták laknak, akik ellen az utóbbi hónapokban megszaporodtak a robbantásos merényletek. Az iszlám síita ágából származó vallási csoporthoz tartozik Bassár el-Aszad szíriai elnök is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű ellenzéki emigráns szervezet megerősítette a merényletet. Információik szerint kilencen vesztek oda a támadásban, hozzátették azonban, hogy a válságos állapotban lévő sebesültek miatt ez a szám tovább emelkedhet.

A több mint három éve tartó szíriai belháború eddig több mint 150 ezer ember halálát okozta, és több milliót űzött el otthonából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.