Szíria

Megölték Abu Mohamed al-Anszárit

Az an-Nuszra Front egyik vezetője mellett feleségével, két fiával és egyik testvérével is végeztek ismeretlenek.

2014.04.16 14:58MTI

Megölték szerdára virradó éjjel az al-Kaidához köthető szíriai iszlamista csoport, az an-Nuszra Front egyik vezetőjét és családjának több tagját a közel-keleti ország északnyugati részén - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet.

A tájékoztatás szerint a mészárlás az Idlíb tartománybeli Raasz al-Haszn településen történt. A nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló an-Nuszra Front idlíbi irányítóját, Abu Mohamed al-Anszárit, valamint feleségét, két fiát és egyik testvérét ismeretlenek lelőtték.

Az an-Nuszra Front néhány nappal ezelőtt szerezte vissza a teljes ellenőrzést az iraki határ közelében fekvő, stratégiai fontosságú al-Búkamál felett, amelyet előzőleg megrohantak és részben elfoglaltak az al-Kaidával szintén kapcsolatban álló rivális csoport, az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) radikális milícia fegyveresei. Az OSDH szerint az ILIÁ állhat Anszári és családtagjai meggyilkolása mögött.

Szerdán a szíriai hadsereg légicsapásokat mért a libanoni határnál lévő, stratégiai szempontból szintén jelentős az-Zabadáni városára. A felkelők kezén lévő hegyvidéki településen a támadás következtében négyen meghaltak. Helyi aktivisták szerint valószínű, hogy Bassár el-Aszad elnök erői rövid időn belül beveszik az-Zabadánit.

A libanoni Hezbollah síita szervezet támogatását élvező szíriai kormányerők november óta folytatnak hadjáratot a libanoni határvidéken, és fokozatosan szerzik vissza a térségbeli városok feletti ellenőrzést. A SANA szíriai állami hírügynökség jelentése szerint a hadsereg szerdán visszafoglalta Hus Arabot, kedden pedig Arszál al-Vard városát. Továbbra is a felkelők kezén van Talfíta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.