9 halott

Letarolta a FedEx-kamion a diákokat szállító buszt

A buszban 46-an utaztak, többségében Los Angeles-i középiskolák diákjai, akik a szövetségi állam északi részébe indultak kirándulásra.

2014.04.11 09:50MTI

Kilenc ember meghalt, negyven megsérült helyi idő szerint csütörtökön egy diákokat szállító busz és egy teherautó összeütközésekor az egyesült államokbeli Kaliforniában.

A tragikus baleset Orland város közelében történt egy autópályán, 160 kilométerre az állam fővárosától, Sacramentótól.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Federal Express (FedEx) amerikai csomagszállító vállalat hatalmas pótkocsis teherautója a felezővonalat átlépve frontálisan ütközött a szemközti sávban közlekedő, diákokat szállító busszal. Mindkét jármű lángba borult. Megrongálódott egy személygépkocsi is a KTL helyi tévécsatorna jelentése szerint.

Hét diák, a teherautó és a busz sofőrje életét vesztette. A buszban 46-an utaztak, többségében Los Angeles-i középiskolák diákjai, akik a szövetségi állam északi részébe indultak kirándulásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.