Gázra lépett az idős sofőr a fék helyett

Letarolta a benzinkutat, tűzgolyóvá vált az autó

Letarolta a töltőállomás egyik kútját egy 83 éves sofőr, aki azt mondta, hogy hiába próbált megállni, a lába egyre csak nyomta a gázpedált, így ütötte el a kútkezelőt és a kutat is, utóbbiból óriási fáklyát csinálva.

2014.01.08 09:49ma.hu

A benzinkút biztonsági kamerája rögzítette azt a nem kicsit ijesztő jelenetet, ami Massachusetts egyik töltőállomásán játszódott le. A kútkezelő épp végzett az egyik autó megtöltésével, és félreállt, hogy a következő jármű is el tudjon hajtani. Hogy egészen pontosan mi történt a következő pillanatban a 83 éves sofőrrel, azt maga sem tudja, de egyszercsak ráhúzta a kormányt az ott álló benzinkutasra, olyan erővel meglökve őt, hogy vagy 10 métert repült, és még akkor sem állt meg, amikor már az üzemanyagszivattyút tolta maga előtt.

Fotó: YouTube

"Lassan gurultam, hogy a kúthoz álljak. Egy másik autó volt előttem. Kihajtott és én követtem. Próbáltam megállni. A lábam nyomta a gázpedált" - próbálta felidézni a baleset pillanatát Ed Grace. A felvételen jól látható, hogy miután tűzgolyóvá változik a szivattyú, akkor sem áll meg, hanem lassú tempóban gurul tovább, noha előtte már kinyitotta a kocsi ajtaját, de kiszállás helyett inkább a haladást választotta.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit, egyelőre nem emeltek vádat az idős sofőr ellen. A kútkezelő kórházban lábadozik, sérüléseinek mértékéről nincs hír. A tüzet szerencsére sikerült időben eloltani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.