E-mail-ben érkezett a fenyegetés

Terrorizmus! Felrobbantással fenyegettek meg egy Kínába tartó repülőgépet

Felrobbantással fenyegették meg elektronikus levélben pénteken az Air China légitársaság Japánból Kínába tartó gépét - jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

2008.08.08 14:04MTI

A gép, fedélzetén 71 emberrel, a Nagoja melletti Csúbu nemzetközi repülőtérről tartott Sanghajon (Shanghai) át Csungkingba (Chongqing), amikor a levelet helyi idő szerint déltájban megtalálták a légitársaság japáni irodájában, a tokiói Narita nemzetközi repülőtéren. 

Az e-mail küldői azzal fenyegetőztek, hogy a gép Pekingben, az olimpia színhelyén fog lezuhanni, s céljuk éppen az olimpia megzavarása. 

"Követeljük, hogy az Air China haladéktalanul függessze fel minden járatát, különben felrobbantjuk a gépeit - olvasható a japánul írt üzenetben. 

- Repülőgépek fognak zuhanni az olimpiai játékok helyszínére." A repülőgép visszafordult, s biztonságosan leszállt a japán repülőtéren, az utasoknak és a személyzetnek nem esett bántódása. A légitársaság biztonsági ellenőrzés céljából felfüggesztette további négy járatának indulását is. Két ilyen gép később felszállt a déli Fukuokából Peking, illetve Sanghaj felé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.