Öngyilkos merénylet Afganisztánban,

Meghat tizenhét civil és négy rendőr egy terrortámadásban

Tizenhét civil - többségében gyerek - és négy rendőr vesztette életét vasárnap a dél-afganisztáni Uruzgán tartományban elkövetett öngyilkos merényletben.

2008.07.13 11:35MTI

A terrorcselekmény a déli tartomány Deh Ravud körzetében történt. Dzsuma Hán Himat tartományi rendőrparancsnok szerint az öngyilkos merénylő egy rendőri járőrkocsit vett célba egy bazárban. A támadásban tizenhét civil és négy rendőr meghalt, harminchét ember pedig megsebesült. 

A rendőrparancsnok szerint a polgári áldozatok többsége gyerek volt. A környéken kilenc bolt megrongálódott vagy megsemmisült. Himat a tálib lázadókat tette felelőssé a támadásért. A tálibok egyelőre nem reagáltak a történtekre, de a lázadók gyakorta folyamodnak hasonló terrorcselekményekhez a külföldi csapatok és az afgán kormány elleni erőszakkampányukban. 

Uruzgán tartományt a tálibok egyik erősségéként, az ópiumtermesztés vidékeként tartják számon. Tavaly Afganisztánban csaknem 140 terrorcselekmény történt, a halálos áldozatok száma pedig közel nyolcezerre rúgott. A tálibok hatalomfosztása óta eltelt hét év legsúlyosabb terrorcselekmények az idén július 7-én történt India kabuli nagykövetségénél, az öngyilkos merényletben több mint negyven ember halt meg, 150-en megsebesültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.