Válaszoltak a támadásokra!

A NATO-tüzérség Afganisztánból átlőtt Pakisztánba

Az Afganisztánban állomásozó NATO-erők tüzérségi támadást intéztek a határon keresztül pakisztáni terület ellen, válaszul az őket onnan ért támadásra - közölték a szövetség tisztségviselői vasárnap.

2008.06.22 11:32MTI

A NATO közleménye szerint három rakéta a szövetség egy Paktika tartományi előretolt bázisa mellett csapódott be szombat délután, három másik pedig egy afgán katonai táborban ért földet. A támadásoknak nem voltak áldozatai. A NATO-erők megállapították, hogy a rakétákat Pakisztánból indították, és a szövetség viszonozta a támadást - hangzik a közlemény. 

Az illetékesek öt civil haláláról is beszámoltak, közülük négyen a hegyvidéki határterület afgán oldalán feltehetőleg egy NATO-légitámaszpont ellen intézett rakétatámadásnak estek áldozatul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.