"Nem volt épelméjű, mikor tettét elkövette"

Lelőtte társait majd öngyilkos lett egy indiai katona

Egy katona lelőtte öt társát, majd magával is végzett Kasmír indiai fennhatóság alatt álló részében.

2014.02.27 08:12MTI
freedigitalphotos.net

Nitin Nahar Josi alezredes, az indiai hadsereg szóvivője, az előző nap, az északi Ganderbal régióban történt esettel kapcsolatban azt állította, hogy az elkövető nem volt épelméjű, amikor tettét elkövette.

A katona egy lázadók elleni egységben szolgált a szövetségi állam nyári fővárosától, Szrinagartól 20 kilométerre északra. A Kasmírba vezényelt katonák nagy stressznek vannak kitéve, egyrészt a zord időjárási körülmények, másrészt a szélsőséges lázadók támadásai miatt.

A katonák akár évekig is a térségekben állomásoznak, családjuktól elszakítva. Az elmúlt időben számos hasonló eset történt a régióban.

A túlnyomó többségében muzulmánok lakta Kasmír fel van osztva a nagyobbrészt hinduk lakta India és a zömmel muzulmán lakosságú Pakisztán között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.