Több halott, sebesült

Rendőröket szállító buszba hajtott az öngyilkos merénylő

Pakisztáni rendőröket szállító buszba rohant bele csütörtök reggel egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott gépkocsijával az ország déli részén fekvő Karacsiban; legfrissebb hírek szerint a merényletben 13 ember meghalt és 36 megsebesült.

2014.02.13 08:29MTI

Az áldozatok többsége rendőr, de vannak köztük civilek is. Kórházi források szerint a sebesültek közül sokaknak válságos az állapota.

A merénylő egy rendőrségi kiképző központ közelében rohant bele kisteherautójával az autóbuszba, amelyen csaknem félszáz rendőr utazott. Szemtanúk szerint a robbanás olyan nagy volt, hogy az autó roncsait 120 méterre röpítette el a merénylet helyszínétől.

Hírügynökségek megjegyzik: Csaudhri Niszar belügyminiszter éppen Karacsiba készült, hogy felmérje a városban a biztonsági helyzetet.

Ő és Mamnún Huszain államfő, valamint Navaz Sarif miniszterelnök is elítélte a terrorcselekményt. Pakisztánban szinte mindennaposak a terrorcselekmények, miközben folynak a béketárgyalások a kormány és a pakisztáni tálibok, a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) között.

Szerdára virradóra egy tálibellenes milícia parancsnokát és nyolc családtagját ölték meg az északnyugat-pakisztáni Pesavarban, ugyanott kedden tíz ember életét vesztette egy pornómozi elleni támadásban, előző nap pedig egy kormánypárti törzsi vezető házában robbant fel egy öngyilkos merénylőn lévő, robbanóanyaggal megrakott mellény, és kioltotta négy nő életét. Egyik merénylet elkövetőjeként sem jelentkeztek a tálib lázadók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.