Legalább egy ember meghalt

Öngyilkos merénylő robbantott Bejrút külvárosában

Robbantás történt a libanoni főváros, Bejrút egyik déli külvárosában hétfőn, az első jelentések legalább egy halottról és sebesültekről szólnak.

2014.02.03 17:42MTI

A Reuters hírügynökség értesülése szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy minibuszban Suéjfát negyedben, a támadón kívül egy ember vesztette életét.

Az ANI libanoni hírügynökség legkevesebb hat sebesültről számolt be. A biztonsági erők egyik tagja az egyik sebesültre hivatkozva elmondta, hogy egy férfi robbantotta fel magát a minibuszban, miután meggyőződött arról, hogy az a túlnyomórészt síiták lakta Dél-Bejrútba tart.

Ezért valószínűnek tartják, hogy a tervezettnél előbb történt a robbanás. A libanoni televízió felvételein egy teljesen kiégett, tető nélküli jármű, az úton pedig törmelék és emberi testrészek voltak láthatók. Az út, ahol a robbanás történt, a Hezbollah síita szervezet fellegvárának tartott negyedek közelében húzódik.

Bejrút az elmúlt hónapokban a szomszédos Szíriában dúló polgárháborúval összefüggésbe hozható támadások helyszíne volt.

A szíriai konfliktus felszította a libanoni felekezeti ellentéteket is: a síita Hezbollah a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű kormányerőket támogatja a többségében szunnita felkelőcsoportokkal és a szélsőséges iszlamista szervezetekkel szemben.

Szunnita szélsőséges csoportok az utóbbi időben több támadást is intéztek a síita Hezbollah ellenőrizte területeken. Múlt szombaton pokolgépes merényletet hajtott végre Libanonban az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő an-Nuszra Front nevű iszlamista szervezet, a robbantásban négy civil halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.