14 ember meghalt

Forgalmas buszvégállomáson robbant a pokolgép

Pokolgép robbant egy forgalmas buszvégállomáson, egy rendőrőrs közelében Pakisztán északnyugati részén vasárnap, és az első jelentések szerint megölt 14 embert és megsebesített 15 másikat.

2014.02.23 17:43MTI
freedigitalphotos.net

A fővárostól, Iszlámábádtól mintegy 15 kilométerre nyugatra fekvő Kohat településen elkövetett merényletért még senki sem vállalta magára a felelősséget. A múltban a környéken élő síita kisebbség ellen intéztek támadásokat szunnita szélsőségesek.

A végállomáson várakozó autóbuszok úti célja éppen egy síita városrész volt, ezért a rendőrség feltételezi, hogy őket vették célba. Pakisztán északnyugati határvidékén szunnita tálib milíciák harcolnak a hatalomért a kormányerőkkel, és ebben a küzdelemben több tízezer ember vesztette már életét.

A kormány béketárgyalásokat kezdett a tálibokkal, de a megbeszélések megszakadtak, amikor a szélsőségesek egyik frakciója meggyilkolt 23 fogságba esett katonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.