Sok rab kiszabadult

Gránátvetős szöktetés a jemeni központi börtönben

Gránátvetőket is bevetve megtámadta a jemeni főváros központi börtönét egy fegyveres csoport csütörtökön este és kiszabadított sok rabot, a támadásban heten meghaltak.

2014.02.13 20:47MTI

A fegyveresek először felrobbantottak egy autót a börtön kapujánál, ezután tűzharc tört ki az őrök és a támadók között. A zűrzavart kihasználva több rab megszökött. A szökevények számát nem közölte a jemeni hírügynökség, és azt sem, hogy milyen bűnök miatt kerültek rács mögé - adta hírül a SABA jemeni hírügynökség.

A Reuters brit hírügynökség megjegyzi, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet több tagját is őrizték a börtönben.

A hírügynökség ugyanakkor a jemeni hírszolgálattól eltérően úgy tudja, hogy a támadóknak nem sikerült kiszabadítaniuk rabokat. Szemtanúk szerint a támadás után a rendőrség katonai egységekkel megerősítve lezárta a környéket és a repülőtérre vezető főutat, amely mellett a börtön található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.