Először kézigránátokat dobtak a házra

Lemészárolták egy pakisztáni milícia parancsnokát és családtagjait

Ismeretlen fegyveresek lemészárolták szerdára virradóra egy tálibellenes milícia parancsnokát és nyolc családtagját az északnyugat-pakisztáni Pesavarban.

2014.02.12 09:00MTI
MTI, archív

A halottak között van a milíciaparancsnok testvére, valamint több nő és gyerek. A rendőrök szerint húsz-huszonöt fegyveres támadta meg a oarancsnok házát Pesavar peremén, először kézigránátokat dobtak az épületre, majd amikor a bent lévők kimenekültek az utcára, tüzet nyitottak rájuk.

A lemészárolt család kapcsolatban állt a helyi tálibellenes bizottsággal, és a rendőrség segítségére volt sok lázadó kézre kerítésében. A vérengzés elkövetését egyelőre senki sem vállalta magára.

A rendőrség szerint a támadók Haibár tartományból érkeztek, és ugyanoda menekültek vissza a terrorcselekmény után.

A tartomány a tálib lázadók és az al-Kaida terrorhálózattal kapcsolatban álló más fegyveres csoportok fellegvára. Pesavarban gyakoriak a hasonló terrorcselekmények: kedden tíz ember életét vesztette, tizenhatan pedig megsebesültek egy pornómozi elleni támadásban, előző nap pedig egy kormánypárti törzsi vezető házában robbant fel egy öngyilkos merénylőn lévő, robbanóanyaggal megrakott mellény, és kioltotta négy nő életét.

Szakértők szerint minden jelentősebb, civilek vagy a biztonsági erők tagjai elleni támadás veszélyezteti a kormány és a pakisztáni tálibok, a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) között folyó egyeztetések sikerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.