A nap LOL híre

Kézigránátokkal támadtak egy pornómozira

Kiverte a biztosítékot a nyilvános szexközpont a pakisztániaknál. Akar látni kiégett pakisztáni pornómozit? Kattintson!

2014.02.11 14:25Sy
Túlfeszítette a húrt a mozi...

Kézigránátokkal támadtak egy pornómozira kedden az északnyugat-pakisztáni Pesavar városában, a merényletben legkevesebb tíz ember életét vesztette, tizenhatan pedig megsebesültek.

A bejárati ajtó felrobbantása után ismeretlen elkövetők két kézigránátot hajítottak a nézőtérre, ahol a támadás idején mintegy nyolcvan néző tartózkodott.

A mozi a város egyik legbefolyásosabb családjának tulajdonában áll, ez a família a pastu kisebbséget képviselő, nyugatbarát Avami Nemzeti Párt (ANP) egyik fő támasza. Bár egyelőre egyetlen csoport sem vállalta magára a merényletet, a támadás elkövetésének módja arra utal, hogy a háttérben a tálibok egyik frakciója állhat.

Az immár több mint harminc éve nyugati és pakisztáni pornófilmeket vetítő Sama filmszínházat 2012-ben egyszer már felgyújtották tiltakozásképpen az iszlámot és Mohamed prófétát gúnyoló, Muszlimok ártatlansága című amerikai amatőr film miatt. Szakértők szerint minden egyes jelentősebb, civilek vagy a biztonsági erők tagjai elleni támadás veszélyezteti a kormány és a pakisztáni tálibok, a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) között folyó egyeztetések sikerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.