Kolumbia zordabb arca

Sokan meghaltak a börtöntűzben

Legkevesebb kilenc rab életét vesztette, több tucatnyian pedig megsérültek - önmaguknak okozták a tüzet.

2014.01.28 14:15MTI
A kolumbiai börtönök túlzsúfoltak és egészségtelenek

Az RCN kolumbiai rádió szerint a zsúfolt Modelo börtönkomplexumban az okozta a tüzet, hogy a fogvatartottak felgyújtották a matracaikat, amikor a börtönőrök könnygázzal próbáltak véget vetni egy tömegverekedésnek. A csetepaté azt követően tört ki, hogy az őrök a cellák ellenőrzése során kábítószert, késeket és mobiltelefonokat foglaltak le, ami feldühítette a rabokat. A feszültté vált légkörben a rivális bandák tagjai összecsaptak.

A Semana című helyi lap információi szerint két vallásos csoport tagjai szólalkoztak össze.

A börtönből negyvenkét sérültet vittek a part menti Barranquilla város kórházába. A lángokat kedden, a korai órákban sikerült megfékezni. A halottak közül négyen a kórházban vesztették életüket.

A négyszáz fősre tervezett létesítményben ezerkétszáz rabot tartanak őrizetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.