2010-ben vették őrizetbe

Istenkáromlásért ítéltek halálra egy brit férfit Pakisztánban

Istenkáromlás miatt halálra ítélt egy brit állampolgárságú férfit egy pakisztáni bíróság. A 65 éves, pakisztáni származású férfit 2010-ben vették őrizetbe, mivel több levélben is azt állította, hogy ő a próféta.

2014.01.24 13:55MTI

A pakisztáni törvényszék csütörtökön elutasította a védelem kérését, hogy vizsgálják felül az ítéletet. A férfi ügyvédje azzal érvelt, hogy a vádlott zavarodott elméjű, így a bíróságnak ejtenie kellene a vádat.

Az istenkáromlásról szóló törvény jelenlegi változatát 1986-ban vezette be Zia ul-Hakk, a hadsereg akkori főparancsnoka, Pakisztán egykori vezetője. A vitatott szabályozás az összes vallásra vonatkozik, a gyakorlatban azonban csak az iszlám vallással kapcsolatos esetekben alkalmazzák.

Az országban gyakran visszaélnek az előírással, és ellenfelek lejáratására használják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.