Pakisztán

Pokolgépes támadás egy katonai konvoj ellen, sokan meghaltak

A biztonsági szolgálattól származó információk szerint egy öngyilkos merénylő a konvojhoz tartozó, robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiban robbantotta fel magát.

2014.01.19 22:30MTI
A kép csak illusztráció (Forrás: MTI)

Legalább huszonkét pakisztáni katona meghalt vasárnap egy katonai konvoj elleni pokolgépes támadásban Pakisztán északnyugati részén - közölték a hatóságok.

A sebesültek száma meghaladja a harmincat. A halottak száma tovább növekedhet, mivel a sebesültek közül többnek válságos az állapota.

A terrorcselekmény Bannu körzetben történt, az Amandi városnál található katonai támaszponton. A biztonsági szolgálattól származó információk szerint egy öngyilkos merénylő a konvojhoz tartozó, robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiban robbantotta fel magát. A gépkocsival, amelyet a határt védő félkatonai alakulat bérelt, Bannu és Észak-Vazirisztán törzsi terület között közlekedtek.

A terrorcselekmény körülményei egyelőre tisztázatlanok. A hatóságok vizsgálják, hogyan csatlakozhatott a gépkocsioszlophoz a robbanóanyaggal megpakolt teherautó. Egyes hírek szerint a detonáció a katonai támaszponton történt, közvetlenül indulás előtt, más hírek viszont arról szólnak, hogy a negyven teherautóból álló gépkocsioszlop éppen elindult a támaszpontról.

A nagy erejű robbanás több kilométerre elhallatszott, és megsemmisítette a katonai konvoj több teherautóját.

Egy helyi tévécsatorna szerint a pakisztáni tálib mozgalom, a Tehrik-e Taliban (TTP) jelentkezett a merénylet elkövetőjeként. Szóvivőjük, Sahidulla Sahíd leszögezte, hogy a TTP ellenségének tekinti a hadsereget, és folytatni fogja ellene a támadásokat szerte az országban. A tálib lázadók tavaly, év végén, új vezetőjük, Fazlulla molla megválasztása után jelentették be, hogy több támadást hajtanak végre a biztonsági erők ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.