"Szuperpatkányok"

Mutáns patkányoktól rettegnek Angliában

Angliában a pusztító áradások mellett egy újabb komoly problémával kell megküzdeniük az ott élőknek, mégpedig az emberekre is veszélyes betegségeket terjesztő "szuperpatkányokkal".

2014.01.07 22:08ma.hu
http://www.freedigitalphotos.net

Szerte Angliában óriási áradások vannak és ez okból a rágcsálók is kénytelenek elhagyni megszokott élőhelyüket. Egyre több patkány jött elő a csatornákból és különböző repedésekből a vízszint emelkedése miatt.

Ezekre az állatokra azonban nem hatnak a hagyományos mérgek, így nehezen lehet őket elpusztítani. A mutáns patkányok ráadásul emberekre is veszélyes betegségeket terjesztenek, melynek tünetei leginkább az influenzára hasonlítanak, de sárgasághoz is vezethetnek a vesében. – írja a Daily Mail.

Jelenleg Angliában, több EU-s országgal ellentétben tilos használni az erősebb mérgeket, mert attól félnek, hogy ez más vadon élő fajokat is veszélyeztetne.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.