Pillanatok alatt lebuktatnak

Patkányok dolgoznak a holland rendőrségnél

Patkányokkal szagoltatják ki a lőpornyomokat a gyanusítottak ujjairól holland rendőrségeknél. Az állatok fejlett szaglásával könnyedén "megmondják" lőtt-e az illető.

2013.09.05 21:22MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Ha van egy gyanúsított, az orvos szakértő mintát vesz a kezéről, a patkányok pedig másodpercek alatt megmondják róla, hogy tartalmaz-e lőpornyomot - mondta csütörtökön a Reuters hírügynökségnek Ed Kraszewski rendőrségi szóvivő.

A szóvivő szerint a patkányoknak rendkívül fejlett a szaglóérzéke, és könnyebb és olcsóbb kiképezni őket, mint a kutyákat. A holland rendőrség tíz vándorpatkányt készített fel a nyomszakértői feladatra. Több országban taposóaknák felkutatásában segítenek a patkányok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.