21 ágyúlövés

Szilvia királyné 70. születésnapját ünneplik Svédországban

Huszonegy ágyúlövéssel köszöntötték hétfőn Svédországban a 70. születésnapját ünneplő Szilvia királynét, XVI. Károly Gusztáv uralkodó hitvesét.

2013.12.24 04:32MTI
Fotó: gazingandreflections

A királyné szűk családi körben töltötte az évfordulót a Stockholm közeli Drottningholm-kastélyban. A múlt héten nagyszabású gálaünnepséget rendeztek az ünnepelt tiszteletére, a bevételt egy gyermekek támogatását célzó új alapítvány javára ajánlották fel. XVI. Károly Gusztáv svéd király 1976-ban vette feleségül a német származású Silvia Sommerlathot, akivel négy évvel korábban a müncheni olimpiai játékokon ismerkedett meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.