Kifakadt Szilva

Botrány és idegösszeomlás: balhés éve volt a svéd királyi háznak

A király botrányait taglaló könyv és a királyné idegösszeomláshoz közeli állapotáról szóló híresztelések tették "nagyon nehézzé" az évet a svéd uralkodóháznak - derült ki abból a csütörtökön sugárzott interjúból, amelyet XVI. Károly Gusztáv és neje, Szilvia királyné adott.

2011.12.29 21:37MTI

Az SVT állami televízió által készített beszélgetéssorozatból kiderült: az uralkodó állítólagos félrelépéseit és az éjszakai élet iránti rajongását taglaló botránykönyv miatt soha nem tapasztalt "érdeklődés" övezte a királyi családot, de a támadások összekovácsolták a famíliát.

"Nagyon fájdalmas" - fogalmazott Szilvia királyné arra kérdésre válaszolva, hogyan bírta ki a rossz lelki állapotát és depresszióját híresztelő szalagcímek olvasását. "Természetesen csalódott és szomorú vagyok, de azt hiszem, meg is erősített" - mondta.

A trónörökös Viktória hercegnő hozzátette: "Nagyon nehéz év volt, fájdalmas, amikor az ember szüleiről ilyen stílusban írnak".

A 34 éves hercegnő, aki márciusra várja első gyermekét, aggodalmát fejezte ki a sajtó "kritikus" hangulata miatt. "Aggaszt a megértés hiánya a magánélet védelmét tekintve" - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.