A koronahercegnő jövőre férjhez megy!

Furcsa! A leendő svéd királynő személyi edzőjével házasodik!

Viktória hercegnő a "rangon aluli" házasság mellett döntött és nem más a szíve választottja, mint a személyi edzője! A döntése az európai királyi körökben nem ellenzett, így bátran hozzámehet szerelméhez.

2009.02.25 16:10MTI

Mint arról a svéd lapok egybehangzóan beszámoltak, a trónörökös és 35 éves barátja még kedden bejelenti az eljegyzést, a hivatalos eseményre a stockholmi palotában kerül sor. 

Viktória hercegnő, aki XVI. Károly Gusztáv király és Szilvia királyné legidősebb gyermeke, 2001-ben ismerkedett meg Daniel Westlinggel annak fővárosi fitneszstúdiójában. 

Viktória hercegnő tehát a "rangon aluli" házasság mellett döntött és nem más a szíve választottja, mint a személyi edzője! A döntése az európai királyi körökben nem ellenzett, így bátran hozzámehet szerelméhez. 

A hírt kedden délután hozta nyilvánosságra a stockholmi királyi palota. A szűkszavú közlemény mindössze azt tartalmazza, hogy Svédország 31 éves koronahercegnője végleg eldöntötte, hozzámegy volt személyi edzőjéhez, a polgári származású Daniel Wrestlinghez. 

Az esküvőt 2010 kora nyarára tűzték ki. Viktória hercegnő az 1980. január 1-jével életbe lépett trónöröklési rend alapján lehet a svéd trón várományosa - eddig az időpontig ugyanis csak férfiágon lehetett trónt örökölni Svédországban. 

A svéd média időről időre beszámol arról, hogy az uralkodó nem örült a házasság gondolatának, mert nem tartotta megfelelő választásnak lánya barátját, a férfi származása és hiányzó egyetemi képzése miatt. A svéd alkotmány szerint a házasságkötéshez az összes királyi gyermeknek meg kell szereznie az ebből az alkalomból összehívott "államtanács" engedélyét. 

A tanács - a hercegnő, a király, a királyné, Fredrik Reinfeldt kormányfő és az egész kormány - kedden hoz döntést a 2010 nyarára tervezett, rég várt királyi frigyről. 

A trónörökös és partnere tavaly költözött közös lakásba. Westling a nyilvános szereplést segítő képzésben részesült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.