Ukrajnai tüntetések

Létrejött a "Majdan"

Társadalmi szervezetet hoztak létre Majdan Országos Szövetsége néven a kijevi Függetlenség terén vasárnap tartott nagygyűlés résztvevői. Közben tovább folytatódnak a tüntetések is az országban.

2013.12.22 14:34MTI
MTI

Megalakítását Oleh Tyahnibok, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt elnöke jelentette be.

"Aki Kijevben van, az a fővárosban folytatja a küzdelmet, a Majdanon (Függetlenség terén) maradva - mondta Tyahnibok a téren felállított színpadról szólva az összegyűltekhez. - Közben partizánok módjára blokád alá vonjuk a hivatali épületeket, nem hagyjuk élni, nyugodtan aludni azokat a gazembereket, akik most hatalmon vannak. Azok pedig, akik hazatérnek, létrehozzák a Majdan Országos Szövetségének sejtjeit. Olyan poklot teremtünk ennek hatalomnak, hogy a föld égni fog a talpuk alatt."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.