Tovább követelik a kormány lemondását is

Ukrajna - hatalmas ellentüntetés szerveződik

Az éjszaka folyamán incidensek nem történtek. A tiltakozók ügyelnek arra, hogy a térre érkezők közé ne keveredjenek "provokátorok".

2013.12.13 09:13MTI
Fotó: MTI, archív

Péntek kora reggel is mintegy négyezer tüntető folytatta Kijevben a Függetlenség terén a tiltakozást, követelve a kormány lemondását, és közben arról számolt be a helyi média, hogy folynak az előkészületek a hét végére meghirdetett ellentüntetésre.

Az éjszaka folyamán incidensek nem történtek. A tiltakozók ügyelnek arra, hogy a térre érkezők közé ne keveredjenek "provokátorok".

Az UNIAN hírügynökség közben arról számolt be, hogy péntekre virradóra váratlanul egy tucatnyi hómarógép és billenőkocsi jelent meg a kijevi Európai téren, és színpad építéséhez szükséges vasszerkezeteket szállítottak oda, ami arra utal, hogy megkezdődtek az előkészületek a kormánypárt által beharangozott ellentüntetésre. A Régiói Pártja csütörtökön jelentette be, hogy mozgósítja híveit, és kétszázezres szimpátiatüntetést szervez Kijevben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.