Ukrajna

Az USA aggódik az ukrán helyzet miatt

Biden hangsúlyozta, hogy az erőszaknak nincs helye egy demokratikus társadalomban, és az összeférhetetlen a két ország stratégiai viszonyával.

2013.12.10 04:37MTI
Fotó: MTI

Joe Biden amerikai alelnök hétfőn telefonon mély aggodalmát fejezte ki Viktor Janukovics ukrán elnöknek az ukrajnai erőszakcselekmények miatt, és sürgette, hogy kezdjen párbeszédet az ellenzéki vezetőkkel a feszültség csökkentése érdekében - közölte hétfőn a Fehér Ház. Biden hangsúlyozta, hogy az erőszaknak nincs helye egy demokratikus társadalomban, és az összeférhetetlen a két ország stratégiai viszonyával.

Az amerikai alelnök megerősítette, hogy az Egyesült Államok határozottan támogatja Ukrajna európai törekvéseit és üdvözölte Janukovics elnöknek az az iránti elkötelezettségét, hogy folytassa az oda vezető utat. Hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és az Európai Unió szoros egyeztetést folytat egymással, és üdvözölte Catherine Ashtonnak, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének, valamint Victoria Nulandnak, az európai ügyekben illetékes amerikai helyettes államtitkárnak a küszöbönálló kijevi látogatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.