Ukrajna

Rohamrendőrök szorítják ki a tüntetőket a kormánynegyedből

A rohamrendőrök hétfő délután elkezdték kiszorítani a tüntetőket a kijevi kormánynegyed utcáiból.

2013.12.09 17:27MTI
MTI

"Megkezdődött a tüntetők által megszállt terület ellenőrzőpontjai elleni rendőrségi roham" - jelentette ki Oleh Tyahnyibok, a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt elnöke.

Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögött álló Haza (Batykivscsina) frakcióvezetője hozzátette, hogy értesülései szerint a rohamrendőrök verik a tüntetőket. Vitalij Klicsko, az Ütés (Udar) vezetője kijelentette: "Ha Viktor Janukovics államfő erőszakot alkalmaz, azért ő fogja viselni a felelősséget". Az ellenzéki vezetők a tájékozató után a helyszínre siettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.