Ukrajnai tüntetések

Éjjel titkos értekezletet tartott az ukrán államfő

Az értekezleten állítólag úgy döntöttek, hogy az elnök nem mutatkozik az emberek előtt addig, amíg le nem jár az ellenzék ultimátuma. Vasárnap az ellenzéki pártok 48 órát adtak az államfőnek, hogy menessze a kormányt.

2013.12.09 12:20MTI
Fotó: MTI

Vasárnap éjjel titkos értekezletet tartott Viktor Janukovics ukrán elnök és környezete - hozta nyilvánosságra meg nem nevezett forrásra hivatkozva az egyik ukrán televízió hétfőn.

Az értekezleten állítólag úgy döntöttek, hogy az elnök nem mutatkozik az emberek előtt addig, amíg le nem jár az ellenzék ultimátuma. Vasárnap az ellenzéki pártok 48 órát adtak az államfőnek, hogy menessze Mikola Azarov miniszterelnök kormányát, különben a tüntetők blokád alá veszik az államfő Kijev megyei, mezsihirjai rezidenciáját, amely mintegy 20 kilométerre fekszik a fővárostól.

A terv szerint a határidő lejárta után dönti el az államfő, hogy az ellenzék tevékenységétől függően mit tesz.

A kijevi belvárosban több százan éjszakáztak a Függetlenség terén, illetve a tüntetők által megszállt kormányzati negyed utcáin: 100-150 fős csoportokban váltották egymást a területek őrzésében, ahol hordókban megrakott tüzek mellett melegedtek.

A délelőtti órákban, a korábbi napokhoz hasonlóan, a központi téren demonstrálók közül néhány százan a színpad előtt ácsorogtak, ahol a fellépő zenekarokat és a szónokokat hallgatták. Többségük a sátrakban, illetve a környéken elfoglalt épületekben - a városházán, a Szakszervezetek Házában és egy művelődési központban - melegedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.