Káosz Ukrajnában

Ukrajna- Megszállták a Haza párt székházát

Maszkosok hatoltak be a Haza (Batykivscsina) ukrán ellenzéki párt kijevi székházába hétfőn este, és elvitték a párt szervereit. A párt szóvivője szerint a rendőrök megszállták több ellenzéki lap szerkesztőségét is.

2013.12.09 20:27MTI
MTI

A Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögött álló párt szóvivőjének értesülését megerősítette Osztap Szemerak, a Haza parlamenti képviselője is. Az Ukrainszka Pravda című lap azt állítja, hogy a pártszékház elleni rajtaütést a biztonsági szolgálat álarcos tagjai hajtották végre. A rendőrség cáfolta, hogy a Haza székháza ellen bármilyen akciót végrehajtott volna.

Arszenyij Jacenyuk, a Haza frakcióvezetője szintén azt mondta, hogy elvitték a párt informatikai központjának szervereit.

Marina Szoroka a Hromadszke TV internetes televízióban azt állította, hogy a rendőrség különleges egységei elfoglalták több ellenzéki sajtóorgánum, köztük az INTV és Cenzor.net internetes újságok, valamint a Vecsirni Viszti újság szerkesztőségét is, s onnan nem engedik ki az újságírókat - jelentette a TVN24 lengyel hírtelevízió. A szóvivő szerint gyakorlatilag túszként fogva tartják őket.

A LIGABiznesinform ukrán internetes portál meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta, a rendfenntartó erők parancsot kaptak arra, hogy az éjszaka tisztítsák meg a tüntetőktől a Kijev központjában lévő középületeket.

Korábbi hírek szerint 2-300 tüntető elbarikádozta magát a városi tanács épületében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.