Minden eshetőségre

Az ukrán jegybank szerint elégséges a devizatartalék

Az ukrán jegybank elnöki tanácsadó testületének vezetője szerint Ukrajna arany- és devizatartaléka elegendő ahhoz, hogy fennakadás nélkül törlessze adósságait.

2013.12.10 11:14MTI

Valerij Litvickij az ukrán állami televízióban kedden azt mondta, hogy a tartalékszint jelenleg több mint 18 milliárd dollár, ami elegendő arra, hogy az ország rendben fizesse minden kötelezettségét. Hozzátette: az idei évre Ukrajna már minden esedékes adósságát rendezte, így "senki se üljön fel azoknak a véleményeknek, hogy a 18,8 milliárd dollár kritikus határnak számít".

December elsején az ukrán jegybank arany- és devizatartaléka 18,791 milliárd dollár, november elsején 20,632 milliárd dollár, október elsején 21,639 milliárd dollár volt.

Egyes elemzők szerint Ukrajna fizetésképtelenné válhat, ha az ország arany- és devizatartaléka 20 milliárd dollár alá kerül.

Ukrajna arany- és devizatartalék csaknem 9 milliárd dollárral csökkent az elmúlt másfél évben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.