Manila

A nemzetközi reptéren végeztek a polgármesterrel és feleségével

A merénylők motorkerékpárról lőttek az ország déli részén fekvő Labangan település vezetőjére, Ukol Talumpára és feleségére, amikor kiléptek a hármas terminál várócsarnokából.

2013.12.20 10:54MTI

A Fülöp-szigeteki főváros, Manila nemzetközi repülőterén pénteken agyonlőttek egy polgármestert és feleségét, a támadásban meghalt még két ember - közölték helyi tisztviselők.

A merénylők motorkerékpárról lőttek az ország déli részén fekvő Labangan település vezetőjére, Ukol Talumpára és feleségére, amikor kiléptek a hármas terminál várócsarnokából - mondta el José Angel Honrado, a repülőtér igazgatója.

A légikikötő bel- és külföldi járatokat is fogad, és a gyilkosság idején tele volt utasokkal.

A támadók elhajtottak a helyszínről.

A polgármestert és feleségét, valamint két másik embert - egy egyéves gyereket és egy 25 éves férfit - a kórházba szállítást követően halottnak nyilvánítottak. A 25 éves férfi a polgármester unokaöccse volt, a gyerek nem az ő családjukhoz tartozott.

A helyi sajtó azt írta, hogy Talumpát és egyik unokafivérét három évvel ezelőtt már érte hasonló támadás Manilában, de csak megsebesültek a merényletben. Akkoriban Labangan alpolgármestere volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.