Engedett az orosz medve

Szabadlábon Szentpéterváron a Greenpeace aktivistái

Óvadék ellenében szabadlábra helyezik Szentpéterváron a Greenpeace előzetes letartóztatásban lévő aktivistáit.

2013.11.19 13:35MTI
A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái az Oroszországban bebörtönzött 30 társuk szabadon engedését követeli a Moszkva folyón rendezett tüntetésen

Az észak-oroszországi metropolisz egyik kerületi bírósága elsőként a brazil Ana Paula Alminhan szabadon engedéséről döntött.

Az orosz hatóságok két hónapja a nemzetközi környezetvédő szervezet 30 aktivistáját vették őrizetbe azért a tiltakozó akcióért, amelyet az Északi-sarkkörön túli Pecsora-öböl egyik orosz olajfúró tornyánál hajtottak végre szeptember 19-én.

Szentpéterváron egy másik kerületi bíróság ugyancsak arról rendelkezett hétfőn, hogy a Greenpeace oroszországi szervezetének sajtótitkárát, orvosát és egy orosz fotóst kiengedhetnek az előzetesből, amint leteszik értük az egyenként 2 millió rubel (mintegy 14 millió forint) óvadékot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.