Gaudi és a környezetvédők

Mit keres a Greenpeace a Sagrada Famillián?

A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet aktivistái pénteken Barcelonában felmásztak a Szent Család-templom (Sagrada Família) homlokzatára, így tiltakozva társaik oroszországi fogva tartása és az ellenük folyó büntetőeljárás miatt.

2013.11.08 21:55MTI

Az aktivisták a templom belsejéből az ablakokon keresztül - kötéllel biztosítva magukat - másztak ki a homlokzat falára. Spanyol, angol és katalán nyelvű plakátokon követelték társaik szabadon bocsátását.

A Greenpeace 28 aktivistája, beleértve a legénységet is, valamint két szabadúszó fotóriporter az Arctic Sunrise nevű, holland zászló alatt hajózó jégtörő fedélzetén szeptember 19-én érkezett a Barents-tengeren található Pecsora-öbölben lévő orosz fúrótoronyhoz. Akciójukkal az északi-tengeri orosz kőolaj-kitermelés ellen tiltakoztak. Megpróbáltak köteleken felmászni a fúrótoronyra, de ebben az orosz hatóságok megakadályozták őket, majd elfoglalták a hajójukat. Murmanszkban a bíróság elrendelte őrizetbe vételüket, ellenük először kalózkodás címén emeltek vádat, majd azt garázdaságra enyhítették. Hetekig Murmanszkban tartották fogva, majd egy szentpétervári börtönbe szállították át a Greenpeace aktivistáit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.