Rosszkor, rossz helyen

Amerikai cirkálóba csapódott egy meghibásodott drón

Belecsapódott egy amerikai hadihajóba egy meghibásodott drón a Csendes-óceánon, Kalifornia partjainak közelében. A hajó 300 fős személyzete közül két matróz könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

2013.11.17 18:53MTI

A baleset szombaton történt. A hajó 300 fős személyzete közül két matróz könnyebb égési sérüléseket szenvedett. A távirányítású repülővel a Chancellorsville cirkáló támadó fegyverzetét és radarrendszerét ellenőrizték, a pilóta nélküli gép azonban egy idő után nem reagált az utasításokra.

Az amerikai haditengerészet egyelőre nem tudta megmondani, mi okozta a meghibásodást.

A héten a szombati volt a második katonai drónbaleset az Egyesült Államokban. Kedden is meghibásodott egy drón, a Reaper típusú pilóta nélküli repülő, amelynek értéke 4 millió dollár (880 millió forint), az Ontario-tóba zuhant.

A baleset következményeként elővigyázatosságból felfüggesztették a Reaper drónok repülését New York állam központi részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.