A Hamásznál van a gép?

Lezuhant egy izraeli drón a Gázai övezetben

Lezuhant egy izraeli pilóta nélküli kémrepülőgép a Gázai övezetben vasárnap, a gép műszaki hibát jelzett.

2013.11.03 23:42MTI

Kivizsgálást indítottak annak megállapítására, hogy mi okozta Skylark (pacsirta) típusú robotrepülőgép balesetét - olvasható az izraeli hadsereg által kiadott sajtóközleményben.

Izrael az eszközt a gázai katonai tevékenység felderítésére használja. A Gázai övezetet a Hamász palesztin terrorszervezet irányítja, de számos más fegyveres csoport is jelen van a területen.

A Hamász közleménye szerint "megszerezték" a repülőgépet. A szervezet nem közölt részleteket, és fényképekkel sem bizonyította állítását.

A hadsereg közleményében nem tért ki arra, hogy a Hamász a gép birtokában hozzájuthat-e bármilyen titkos információhoz, esetleg technológiához. Név nélkül nyilatkozó katonai tisztségviselők mindazonáltal elmondták, hogy a Skylark el van látva biztonsági berendezésekkel, így nem juthat információ illetéktelen kezekbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.