Egy éven keresztül

WP: Pakisztán titokban támogatta az amerikai dróntámadásokat

Pakisztán éveken keresztül titokban támogatta az amerikai dróntámadások programját, noha a nyilvánosság előtt fellépett ellene.

2013.10.24 07:54MTI

A The Washington Post a birtokába jutott amerikai titkosszolgálati dokumentumokra - az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) irataira - hivatkozva azt írta, hogy a pilóta nélküli amerikai repülőgépekkel pakisztáni területen végrehajtott támadások (amelyeknek civil áldozatai is voltak) nagyon is ismertek voltak a pakisztáni vezetők előtt.

A terrorizmus elleni küzdelem jegyében váltak részeseivé ezeknek az információknak - áll a lapban. Az amerikaiak állítólag rendszeresen tájékoztatták Iszlámábádot a katonai akciók tervéről, végrehajtásuk eredményeiről.

Az amerikai illetékesek e célból Pakisztán washingtoni nagykövetségén rendezett összejöveteleken adtak tájékoztatást, illetve egyenesen Iszlámábádba küldték az erről szóló dokumentumokat a magas rangú pakisztáni vezetőknek. Ezek az információk éppen akkor láttak napvilágot a The Washington Postban, amikor a Fehér Házban Barack Obama elnök Navaz Sarif pakisztáni elnököt fogadta.

A tárgyalások középpontjában a két ország közötti viszony rendezése áll, így az amerikai segélyek felújítása, valamint a terrorizmus elleni harc terén kialakítandó együttműködés is napirenden volt. Sarif a találkozó után újságírók előtt azt mondta: arra kérte az amerikai elnököt, hogy vessenek véget a Pakisztán területen végrehajtott dróntámadásoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.