Afrikai nők Európában

Szexrabszolgatartó bűnszövetkezetet számoltak fel Spanyolországban

25 embert tartóztattak le, akik mindannyian nigériaiak, és lefoglaltak százhúsz autót, köztük többet luxuscikkekkel megrakva.

2013.11.10 17:25MTI

A rendőrség öt, szexrabszolgaságra kényszerített nőt szabadított ki a bűnszövetkezet fogságából. A bűnbanda rovásán pénzmosás és internetes csalás is van.

A banda - olvasható a rendőrség közleményében - Spanyolországot ugródeszkaként használta arra, hogy nigériai nőket küldjön más országokba szexrabszolgának, a rajtuk szerzett pénzt pedig luxuscikkek vásárlására költötte, amelyeket hazaküldött Nigériába. A fuvarozás elsötétített ablaküvegű és lehegesztett ajtajú furgonokban folyt.

A rendőrség igencsak számottevő, 120 autóból álló flottát foglalt le. Az egyes kocsikban lévő árucikkek összértékét 5 millió euróra - másfél milliárd forintra - becsülik a nyomozók.

A 25 bandatagot Madridban, Toledóban, Cantabriában és Palma de Mallorcában vették őrizetbe. Hogy mikor, arra nem tért ki a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.