Nem csak Bulgária küzd a bevándorlókkal

Az olasz haditengerészet csempészeket fogott el, illegális bevándorlókat mentett ki

Tizenhat embercsempészt fogott el, s eközben 250 illegális bevándorlónak nyújtott segítséget a tengeren az olasz haditengerészet szombat este.

2013.11.10 16:05MTI
Illegális bevándorlók

A csempészeket szállító gyanús hajót a Szicília keleti részén lévő Capo Passero kikötőjétől 500 kilométerre délkeletre fedezték fel. A területen szélsőséges időjárási viszonyok uralkodtak.

Ez volt a csempészek "anyahajója", amely mindig a nyílt tengeren marad az embercsempészet során, és amelyből kisebb bárkákra, lélekvesztőkre rakják át a bevándorlókat, hogy saját életüket kockáztatva jussanak el az olasz partokig.

Az "anyahajót" az olasz haditengerészet több módon, így tengeralattjáróval is megfigyelte.

Az átfogó művelet keretében az olasz haditengerészet segítséget nyújtott egy bárkának, amelyet az "anyahajó" csempészei hagytak sorsára 250 emberrel a fedélzetén a háborgó vizeken.

A megmentett emberek, illetve a csempészek állampolgárságát nem közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.