Mindenszentek

Buszok, szakadékban: Kolumbiában 13, Srí Lankán 10 áldozat

Mindenszentek ünnepének hosszú hétvégéjén két másik buszbaleset is történt Kolumbiában, hasonló körülmények között. Ezek egyike az északkeleti Betulia közelében öt emberéletet követelt szombaton, 25-en megsérültek.

2013.11.05 07:53ma.hu
Forrás: youtube.com

Szakadékba zuhant egy zsúfolt autóbusz Kolumbia délkeleti részében helyi idő szerint hétfőn, a rendőrség közlése szerint a balesetben 13-an meghaltak és 61-en megsérültek.

A jármű elsősorban környékbeli lakosokat szállított haza a háromnapos ünnepi hétvégéről. A hatóságnak egyelőre csak feltételezései vannak, hogy mitől térhetett le az útról: a balesetben közrejátszhatott az útnak az esőzésektől megromlott állapota és a nehéz - hegyes-völgyes - terep, de sebességtúllépésre és a jármű túlzsúfoltságára is gyanakszanak.

A busz mintegy 80 métert zuhant.

A sérültek közül húsznak súlyos állapota, köztük egy terhes nőé. Utóbbi magzata mindazonáltal az első vizsgálatok szerint sértetlen maradt.

Mindenszentek ünnepének hosszú hétvégéjén két másik buszbaleset is történt Kolumbiában, hasonló körülmények között. Ezek egyike az északkeleti Betulia közelében öt emberéletet követelt szombaton, 25-en megsérültek. Az ország középső részében, Melgar mellett vasárnap négyen haltak meg és 30-an megsérültek, mert az őket szállító autóbusz szintén lezuhant az útról.

Lezuhant egy autóbusz egy meredek sziklafalon Srí Lankán hétfő éjjel, a balesetben a rendőrség közlése szerint tízen meghaltak, 18-an megsérültek.

A tragédia hegyi terepen, a szigetország déli részén fekvő Bandarawela közelében történt. A jármű egyelőre ismeretlen okból tért le az útról és zuhant a több mint 100 méteres mélységbe.

A rendőrség közlése szerint a halálos áldozatok között öt nő is van. A sofőr és a kalauz is megsérült.

Srí Lankán a buszbalesetek nem számítanak ritkaságnak, mert az utak rossz állapotban vannak és a közúti közlekedés résztvevői is sokszor elővigyázatlanok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.