Húsz halott és harmincöt sérült

30 méter mély szakadékba zuhant a zarándokokat szállító teherautó

Legkevesebb húszan meghaltak és további harmincöten megsérültek, amikor egy körülbelül 30 méter mély szakadékba zuhant egy hindu zarándokokat szállító teherautó India északi részén.

2013.10.10 11:19MTI

Egy rendőrségi tisztségviselő elmondta, hogy a baleset csütörtökön kora hajnalban történt, amikor az utasokat szállító teherkocsi fékrendszere elromlott, majd a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, és egy körülbelül harminc méter mély szakadékba zuhant.

A rendőrség közölte, hogy a sofőr is megsérült a balesetben, amely Újdelhitől 380 kilométerre északra, Hosijárpur városa közelében történt. Az utasok lakóhelyükre tartottak egy zarándoklat után.

A sérülteket a helyi kórházba szállították, életveszélyes sérüléseik nincsenek. Indiában évente több mint 110 ezer ember hal meg közlekedési balesetben, ami világszerte a legmagasabb szám.

A tragédiák fő okaiként a rossz minőségű utakat, a figyelmetlen sofőröket és a korszerűtlen járműveket említik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.