Kiépített alagút

Drogcsempész vasúti alagútra bukkantak a mexikói-amerikai határon

Villanyvezetékkel, szellőztetővel, világítással ellátott kisvasúti drogcsempészek által használt alagutat fedeztek fel az Egyesült Államok hatósági emberei a mexikói határnál.

2013.11.01 02:27MTI

A szinte luxusalagútnak minősíthető objektum egy tijuanai raktárépületet köt össze egy San Diegó-ival. A hatóság a felfedezésnek köszönhetően lefoglalt 8 tonna marihuánát és másfél mázsa kokaint, továbbá őrizetbe vett három gyanúsítottat. Az alagút nemrégiben készülhetett el, a beruházónak valószínűleg még nem térültek meg a költségei.

Az amerikai-mexikói határon vakondszorgalommal születnek az illegális alagutak: 2008 óta 75-öt fedezett fel a hatóság. Ezek többsége azonban messze nem ilyen gondos munka volt, mint a most felfedezett, vagy a 2011-ben feltárt. Az egyébként a mostani szomszédságában állt, mindössze egy épülettömbnyire tőle, és infrastrukturális felszereltsége hasonló szintű volt: világítással, szellőzőrendszerrel éppúgy felszerelték, és volt benne villanyhajtású kisvasút is.

A környéken az alagútépítési kedvet serkenti, hogy a mexikói oldalon agyagos a talaj, amelyben könnyű ásni, az amerikai oldalon pedig számos raktár szolgálhat álcázott végállomásként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.