Drogdíler anyu és fia

Előzetesben egy drogterjesztő bicskei nő és fia

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 53 éves nőt és az asszony 28 éves fiát, míg egy 41 éves rokonuk házi őrizetben van, mert a gyanú szerint a bicskei család hónapokon keresztül árult kábító hatású anyagokat gyermek- és fiatalkorúaknak.

2013.10.15 15:55MTI

A rendőrségre több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok "pot pouri" nevű, kábító hatású anyagokat fogyasztanak. A zöld növényi törmelékeket a terjesztők többségében gyerekeknek árulták, akik azt cigarettapapírba sodorva elszívták.

A nyomozás során megállapították, hogy a család Bicskén, Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron is terjeszt drogot. Előfordult, hogy a fiatalok a szertől rosszul lettek és orvosi ellátásra szorultak.

A családtagokat egyszerre fogták el, majd a házkutatás során különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le.

Az ügyben vegyész szakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakvélemények szerint a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

A gyanúsítottakat új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat. A Székesfehérvári Járásbíróság a nő és a fia esetében ezt elrendelte, a rokonuk házi őrizetben van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.